Kattförsäkring

Om din katt blir sjuk är det viktigt att du har en kattförsäkring, annars riskerar du en räkning från veterinären som verkligen svider i plånboken, eller i värsta fall måste du avstå behandling eftersom du inte har råd. Katten är ju en del av familjen, och att förlora en familjemedlem är alltid lika jobbigt.

Välj rätt kattförsäkring

Med rätt kattförsäkring är det bara en självrisk du behöver betala. Blir din katt sjuk kommer kattförsäkringen att löna sig direkt. Det finns också tillägg till din kattförsäkring som gör att du får ersättning om katten avlider, eller måste avlivas. Pengar är naturligtvis en klen tröst när man förlorar en familjemedlem, men det är ändå välkommet. Du kommer inte må bättre utan pengarna heller.

Var tecknar jag min kattförsäkring?

Var du tecknar din kattförsäkring beror lite på vad du vill försäkra för. Börja med att kolla om ditt vanliga försäkringsbolag erbjuder kattförsäkring. Ofta kan det vara fördelaktigt att samla alla sina försäkringar hos ett bolag. Annars är det väl Agria som har specialiserat sig på kattförsäkringar, så kolla med dem också.

Jämför inte bara premien

Många tittar bara på vad det kostar per månad när de tecknar sin kattförsäkring, men det finns fler faktorer man bör tänka på. Titta på maxbelopp för ersättning vid veterinärvård till exempel. Försäkringsbolagen täcker kostnader på upp till ungefär 20000kr, men när katten börjar bli äldre (sju år och uppåt) sänks maxbeloppet. När det gäller åldern så har försäkringsbolagen en gräns på hur gammal katten får vara för att dom ska betala ut livförsäkringen. Det vanligaste verkar vara tretton år, men det varierar.

Självrisken är en annan faktor att räkna med. Det kan skilja väldigt mycket från bolag till bolag. Dessutom har bolagen olika självriskperioder för din kattförsäkring. Under en självriskperiod behöver du bara betala en självrisk, även om katten behöver vård flera gånger.

Så se nu till att skaffa en kattförsäkring till din katt