Kattmat

Du älskar såklart din katt, och är såklart noga med vad du ger den för kattmat. Själv har jag provat nästan alla sorter, från de billigaste torrfodren till de dyraste ”blöta” sorterna. Jag har till och med kokat vit fisk (alaska pollock) till en av mina katter som var dålig i magen.

Mina katter tycker bäst om, ja förutom makrill i tomatsås förstås, torrfoder. Jag har hittat ett hyggligt billigt torrfoder som de gillar, vilket jag är oerhört tacksam över.

En sak tänkte jag på, min egen mat har jag ju i tätförslutna påsar, men kattmaten öppnar jag och så står den öppen. Det känns inte speciellt hygieniskt, och jag tvivlar på att maten håller sig fräsch så länge som den möjligen kan. Smaken måste ju bli sämre, och min kattmat kanske till och med blir dålig.

Jag kom att tänka på de påsklämmor jag använder för mina andra plastpåsar, och försökte klämma ihop kattmatspåsen så att min påsklämma skulle kunna försluta den. Det gick såklart inte. Sen fick jag tips om större påsklämmor, men inbyggd skopa. Som gjord för att försluta påsen med kattmat.

Den klämma jag har införskaffat är en skopklämma av nylon. Den större modellen, eftersom jag tycker om att köpa större förpackningar med kattmat. Nu när påsen sluter tätt verkar den stå sig bra också, och katterna äter med god aptit.

Jag tycker att det är väldigt praktiskt med en skopa på klämman, det blir så mycket enklare att portionera ut kattmat då.

Sjuttio spänn får man ge för en sån där. Lätt värt skulle jag säga, eftersom jag kan köpa större förpackningar med kattmat, som ändå håller sig fräsch.

Jag måste ändå säga att jag är rätt tacksam över att mina katter inte gillar ”blötmat”, eftersom den ofta luktar ganska illa och kostar rätt mycket mer än torrfodret. Jag har provat med såna dyra fina deluxe portionsförpackningar med kattmat, men mina älsklingar väljer torrfodret alla gånger.

Den kattmat de får just nu, som de tycker riktigt bra om, är Mjao torrfoder fiskfest. Mjao är svenskproducerat också, vilket jag tycker är en klar fördel. Det är bra pris och katterna älskar det. Vad mer kan man begära?